Dizelski motori

ADRIADIESEL d.d. proizvodi četverotaktne srednjehodne dizelske motore prema MAN Diesel SE licenciji i motor ADRIA 40 po vlastitoj dokumentaciji.

Rezervni dijelovi

Adriadiesel d.d. proizvodi rezervne i zamjenske dijelove za motore proizvedene po licenciji ADRIA 40 od 1955. godine i rezervne dijelove za motor L23/30H rađen po licenciji MAN Diesel  SE.

Usluge i remont

Adriadiesel pruža usluge održavanja i servisa diesel motora, kompresora, pumpi te ostale energetske opreme.

Adriadiesel d.d. - ex. Jugoturbina

U skladu s čl. 550.g st. 2. ZTD-a, Plan podjele trgovačkog društva ADRIADIESEL d.d. osnivanjem novog trgovačkog društva ADRIADIESEL GREEN ENERGY dioničko društvo za izgradnju i remont održivih energetskih postrojenja je objavljen na internetskoj stranici društva s koje ga je moguće preuzeti bez naknade.

Plan podjele društva - PDF

 

Servis i popravci Adria 40 & MAN dizelskih motora diljem svijeta: 60 godina iskustva


Nudimo sljedeće proizvode:

 • Srednjehodne četverotaktne MAN Diesel & Turbo (500 kW - 3000 kW) motore (500 kW – 3000 kW)
 • Velike motore po vlastitoj dokumentaciji ADRIA 40 (6,3 MW) 
 • CPP (kontejnerske centrale / generatore na dizelski pogon) (500 kW)

i usluge :

 • rezervne dijelove za dizelske motore Adria 40 i MAN
 • uklanjanje kvarova, održavanje, servis i popravak Adria 40, MAN i drugih dizelskih motora i drugih elektroenergetskih postrojenja
 • remonte dizelskih motora
 • usluge strojne i toplinske obrade
 • cijeli niz usluga popravaka brodova, na kopnu ili na plovnim dokovima, u suradnji sa Servisnim centrom Trogir brodogradilišta Brodotrogir.

Nekoliko riječi o nama:

Tvrtka „Tvornica diesel motora“ osnovana je 1949. godine kao dio velikog industrijskog kompleksa „Jugoturbina“.
Pod nazivom „Adriadiesel“ poslujemo od 1991. godine.

Tvornica Adriadiesel d.d. proizvodi motore pod licencijom ADRIA 40 te pod licencom „MAN Diesel & Turbo“ (Njemačka) od 1998. do 2018. godine.
Od osnutka tvrtke, tijekom 60 godina postojanja, proizvedeno je i isporučeno u više od 50 zemalja širom svijeta više od 1580 motora ukupne snage preko 2.000 MW.

 

Željeli bismo biti Vaš prvi izbor za pružanje navedenih usluga i proizvoda zbog naše kvalitete, iskustva i konkurentnosti cijena.

Molimo, pošaljite nam upit ili zahtjev za ponudu, a mi ćemo Vam poslati naše najbolje cijene.

Slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije.


S poštovanjem,


dr. sc. Nenad Končar,
ADRIADIESEL d.d.
predsjednik uprave
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.                                                                                                                                                                                                                            
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Inovacije

Video sadržaj: gradnja ADRIA-40 motora od strane tvrtke Adriadiesel d.d.

Pročitano 321870 puta Posljednja izmjena: Utorak, 28 Lipanj 2022 17:21

Video sadržaj

Video sadržaj: gradnja ADRIA-40 motora od strane tvrtke Adriadiesel d.d.
Više u ovoj kategoriji: Foto galerija »
 • NYK će izgraditi svoj četvrti LPG dvogorivni vrlo veliki LPG/NH3 tanker

  Plovilo će biti opremljeno odvojenim spremnicima tereta dizajniranim za prijevoz UNP-a i amonijaka. Brod će biti izgrađen u brodogradilištu KHI Sakaide, a očekuje se da će biti isporučen 2025. godine. Amonijak privlači pozornost kao buduće gorivo s nultom emisijom koje ne emitira ugljični dioksid (CO2) kada izgara. NYK je pokrenuo "Sail GREEN" kao tvrtku ESG robnu marku, naglašavajući napore NYK-a da smanji emisije stakleničkih plinova kroz prijevoz robe i pridonese ekološki prihvatljivim opskrbnim lancima kupaca. VLGC ne samo da će biti u skladu sa strožim propisima o globalnoj gornjoj granici SOx* od siječnja 2020., nego će također biti u skladu s IMO-ovim Indeksom energetske učinkovitosti (EEDI)** Stage 3 propisima, koji su postali stroži od travnja 2022. za ugljični dioksid standardi emisije. Kao "pružatelj održivih rješenja", NYK grupa promiče stvaranje nove vrijednosti i snažno promiče ESG upravljanje.

  Napisano: Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:58 u Blog HR
 • Prvo WinGD iCER rješenje motora sa dva goriva naručeno za LNG nosač

  WinGD-ovo iCER (Inteligentna kontrola recirkulacije ispušnih plinova) rješenje motora bit će isporučeno na novi LNG nosač od 17400 cbm kao dio WinGD X-DF 2.1 motora. Nosač gradi južnokorejski Hyundai Heavy Industries (HHI), a isporuke motora planirane su za svibanj 2024. Sadrži tehnologiju druge generacije za bolju kontrolu izgaranja, što rezultira nižim emisijama i uštedom goriva u cijelom rasponu opterećenja. Istjecanje metana može se smanjiti do 50%.

  Napisano: Utorak, 09 Kolovoz 2022 15:42 u Blog HR
 • CMS dovršava prvo 36K održavanje na svijetu na motoru s dva goriva

  Prvi svjetski remont motora na dva goriva u trajanju od 36.000 sati dovršen je na LNG tankeru u Maleziji. SK Audace koristi šest dvostrukih motora WinGD X62DF koje je razvila švicarska brodska tvrtka Winterthur Gas & Diesel (WinGD). Remont je izvršio CMS Korea u malezijskom brodogradilištu Marine and Heavy Engineering (MMHE) u lipnju 2022.

  Napisano: Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 15:29 u Blog HR
 • GGF vodi diplomante zelenih financija na studijsko putovanje u Berlin

  Green Growth Fund (GGF) završio je treće izdanje svog tečaja Green Finance Specialist, uspješno diplomiravši 46 diplomanata s partnerskih institucija u 10 zemalja. Sudionici su posjetili zelene projekte, uključujući energetski samodostatno selo Feldheim u Njemačkoj. Razgovarali su o najnovijim događanjima u energetskoj tranziciji Njemačke, kao i o zakonodavstvu o obnovljivoj energiji i međunarodnoj energetskoj suradnji s Njemačkom agencijom za energiju (Dena).

  Napisano: Subota, 06 Kolovoz 2022 16:20 u Blog HR
 • Austrija će zabraniti plinske bojlere u novim zgradama 2023

  Leonore Gewessler, ministrica za klimatske akcije, okoliš, energiju, promet, inovacije i tehnologiju, rekla je da grijanje čini četvrtinu potrošnje prirodnog plina u Austriji. Prema planu, grijalice na lož ulje ili ugljen trebat će zamijeniti obnovljivim sustavima grijanja. Tehnologija bi trenutno trebala biti zabranjena 2025. Zemlja se utrkuje da postane klimatski neutralna do 2040., s ciljem zamjene 80 posto vodika iz fosilnih goriva "klimatski neutralnim" vodikom. Takozvani plavi vodik proizvodi se iz prirodnog plina, ali se emisije ugljičnog dioksida hvataju tako da ne dospijevaju u atmosferu.

  Napisano: Četvrtak, 04 Kolovoz 2022 12:25 u Blog HR
 • Turska ublažuje pravila za postavljanje solarnih panela za navodnjavanje

  Ministarstvo zaštite okoliša, urbanizacije i klimatskih promjena izmijenilo je propise o prostornom uređenju područja bez detaljnog urbanističkog plana. Solarne elektrane koje se koriste za navodnjavanje izuzete su ako im je površina manja od 125 četvornih metara, a najviša točka nije viša od 150 cm iznad tla. Vlasnici ih mogu graditi samo na metalnom okviru, bez betonskih temelja.

  Napisano: Srijeda, 03 Kolovoz 2022 17:05 u Blog HR
 • Grčka donosi prvi zakon o energiji vjetra

  Kao dio Nacionalnog energetskog i klimatskog plana (NECP), cilj je instalirati najmanje 2 GW u vjetroelektrane do 2030. Neovisni operatori prijenosa (IPTO) specijalizirani su za istraživanje, postavljanje i rad interkonekcija. Državna tvrtka Hellenic Hydrocarbon Resources Management preuzet će proces razvoja pučinske vjetroelektrane. Očekuje se da će prvi projekt biti u Alexandroupolisu, koji je određen kao pilot područje pučinske vjetroelektrane. Zatim će energetski regulator pokrenuti dražbu na kojoj će svaki investitor dostaviti ponudu za svako područje za koje ima licencu. Uspješni ulagači imat će ekskluzivitet unutar svakog područja, a kriteriji će se temeljiti na najnižoj ponudi.

  Napisano: Utorak, 02 Kolovoz 2022 13:55 u Blog HR
 • Dekarbonizacija jedne čeličane vodikom zahtijeva do 7 milijardi eura ulaganja

  Čelik je jedna od industrija koje je najteže dekarbonizirati, zajedno s kemikalijama, cementom i transportom. Pretvorba svih BF-BOF postrojenja u EU na DRI/EAF na bazi vodika zahtijevala bi do 5,3 milijuna tona obnovljivog vodika i do 370 TWh drugu obnovljivu električnu energiju. Izazov postaje još veći ako se koristi varijabilna obnovljiva električna energija i elektrolizeri ne mogu raditi pri konstantnom punom opterećenju. Prema analizi Europske komisije, trošak proizvodnje vodika pomoću solarnih fotonaponskih sustava porast će na gotovo 7 milijardi eura za jedno postrojenje prosječnog kapaciteta.Da bi se postigla rentabilnost, cijena transporta vodika mora biti manja od 3 eura po kilogramu, s visokom cijenom, u drugom slučaju ispod 1,5 eura po kilogramu. Podzemno skladištenje vodika u slanim pećinama nudi isplativo rješenje, ali nisu dostupni u cijeloj EU.

  Napisano: Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2022 12:12 u Blog HR
 • Rumunjska toplana gradi solarni park od 80 MW

  Kako se energetska kriza razvija, Europska unija ublažava pravila o financiranju plinskih projekata. Ali takvi napori mogu dobiti administrativnu potporu samo ako postoji opcija miješanja ili prelaska na čišći vodik. Gradsko poduzeće za centralno grijanje Termoficare Oradea objavilo je javni poziv za zapošljavanje konzultanti za projekt solarnog parka od 80 MW i postrojenja za proizvodnju vodika.

  Napisano: Subota, 30 Srpanj 2022 16:16 u Blog HR
 • Portugal i Švicarska pokreću pumpne hidroelektrane ukupne snage preko 2 GW

  Potražnja i ponuda u mreži moraju biti stalno u ravnoteži. Crpno-akumulacijske hidroelektrane ostaju jedina tradicionalna i najisplativija tehnologija za balansiranje elektroenergetskih sustava velikih razmjera. Iberdrola je upravo otvorila Tâmega Gigabattery u Portugalu. Prema Europskoj udruzi za skladištenje energije, EU će trebati 200 gigavata za skladištenje energije do kraja stoljeća i 600 gigavata do 2050. Iberdrolina Tâmega Gigabattery jedan je od najvećih projekata pumpnih hidroelektrana u Europi u posljednjih 25 godina.

  Objekt čija se vrijednost procjenjuje na 1,5 milijardi eura još nije dovršen. Sastoji se od dva rezervoara spojena tunelom, od kojih je strojarnica smještena ispod zemlje. Nedavno je u Švicarskoj puštena u rad još jedna velika pumpna hidroelektrana.

  Napisano: Četvrtak, 28 Srpanj 2022 17:07 u Blog HR
 • EU usvaja razvodnjeni plan za smanjenje potražnje plina za 15% do ožujka

  Njemačka, Italija i Austrija suočene su s najvećim rizikom od nestašice plina u EU zbog neizvjesne perspektive opskrbe iz Rusije. Europska komisija predstavila je prošlog tjedna državama članicama plan za smanjenje potražnje za plinom, što je izazvalo poseban sastanak ministara energetike. Mađarska je bila jedina članica EU koja je glasala protiv. EU je ujedinjena. Češki ministar industrije i trgovine Josef Sikela rekao je da današnja odluka jasno pokazuje da će se države članice čvrsto suprotstaviti svakom pokušaju Rusije da podijeli EU.

  Njemačka je pristala kupiti 30% udjela u Uniperu, najvećem uvozniku prirodnog plina u zemlji, koji pati od ozbiljnog nedostatka likvidnosti. Spašavanje može biti samo početak strukturne promjene u energetskom sektoru.

  Napisano: Srijeda, 27 Srpanj 2022 14:06 u Blog HR
 • Nofar se priprema za izgradnju najveće Rumunjske solarne elektrane

  Nofar Energy, koja kotira na burzi u Tel Avivu, namjerava instalirati solarnu elektranu od 255 MW na 290 hektara zemlje u južnoj Rumunjskoj. Iz komunalnog poduzeća kažu da očekuju godišnji prihod od 27 milijuna eura. Nofar je rekao da namjerava započeti s izgradnjom 2023. godine, čekajući potrebne dozvole. Investitor je otkrio da ima ukupno 579 MW u cjevovodu u Rumunjskoj, uključujući projekt Răteşti s planiranim instaliranim kapacitetom od 155 MW.

  Napisano: Srijeda, 27 Srpanj 2022 14:02 u Blog HR
 • Invenergy pokreće prvi projekt zelenog vodika

  Projekt Sauk Valley Hydrogen u Illinoisu proizvodit će zeleni vodik koristeći električnu energiju iz Invenergyjeve solarne elektrane. Projekti zelenog vodika mogu se brzo i učinkovito proširiti kako bi dosegli aplikacije od megavata do gigavata. Projekt će u nadolazećim mjesecima pokrenuti temelje i očekuje se biti u potpunosti operativan do kraja 2022.

  Napisano: Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 12:34 u Blog HR
 • MAN PrimeServ provodi nadogradnju životnog ciklusa kako bi pripremio motore za klimatski neutralan rad i rad na dva goriva

  Nadogradnje omogućuju pripremu starijih motora za budući klimatski neutralan rad. 80% svih potrebnih prilagodbi i promjena vrši se tijekom nadogradnji životnog ciklusa. Na temelju 6.000 sati rada pod punim opterećenjem korisnici mogu uštedjeti oko 500 tona goriva i 25 tona mazivog ulja godišnje. Novo modificirani motori također se mogu nadograditi da rade na sintetička goriva.

  Napisano: Nedjelja, 24 Srpanj 2022 16:15 u Blog HR
 • PIL potpisao ugovor za izgradnju brodova koje pogoni motor sa dva goriva

  Peterhead International (PIL) potpisao je ugovor s kineskim brodogradilištem za progresivnu isporuku četiri 8000 TEU LNG brodova s dvojnim gorivom 2025. Lars Kastrup, izvršni direktor PIL-a, rekao je da će brodovi pomoći u ispunjavanju cilja dekarbonizacije postizanja neto nule emisije do 2050. Novo plovilo bit će opremljeno spremnikom za gorivo spremnim za amonijak i radit će na LNG i loživo ulje s niskim sadržajem sumpora.

  Napisano: Četvrtak, 21 Srpanj 2022 12:36 u Blog HR
 • VLCC dizajn s dva goriva na metanol dobiva odobrenje

  Dvostruko gorivo na metanol. Brod za prijevoz sirove nafte od 300.000 dwt dobio je načelno odobrenje (AIP) od Korejskog klasifikacijskog društva (KR). Smatra se da metanol ima veliki komercijalni potencijal jer nudi manje tehničkih poteškoća od LNG-a i manje je toksičan od amonijaka. Metanol se može skladištiti kao tekućina na sobnoj temperaturi, slično brodskom ulju, što ga čini lakšim za skladištenje i transport.

  Napisano: Srijeda, 20 Srpanj 2022 13:16 u Blog HR
 • BW LPG nosači, dovršena preinaka na dva goriva

  Norveški BW LPG objavio je da je glavni motor 'BW Malacca' preinačio na rad na dva goriva. Posljednji takve vrste u seriji od 15 LPG nosača koji su opremljeni motorima MAN B&W 6G60ME-C9.2. Radovi su obavljeni u brodogradilištu Yaolian u Shenzhenu u Kini, dok je brod predviđen za petogodišnji vez.

  Napisano: Utorak, 19 Srpanj 2022 12:41 u Blog HR
 • Wartsila pojačava utjecaj zelenog goriva s brodom na metanol

  Wärtsilä će isporučiti prvi motor za brod za instalaciju vjetroelektrana na moru koji je naručio nizozemski izvođač Van Oord. Očekuje se da će biti isporučen 2024., Boreas će biti spreman za instaliranje najveće 25MW vjetrenjače na moru. Budući da na tržištu nema dovoljno ugljično neutralnih goriva, motori mogu raditi ili na zeleni metanol proizveden korištenjem obnovljivih izvora kao što su biomasa i solarna energija ili na obična brodska goriva.

  Napisano: Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022 13:24 u Blog HR
 • Krovni solarni sustav od 6,7 MW instaliran na distribucijskom postrojenju u Massachusettsu

  Dovršen je veliki krovni solarni projekt u distribucijskoj ustanovi za zdravstvenu skrb u Massachusettsu. 6,7 MW DC sustav nalazi se na krovu Medlineovog pogona od 820.000 četvornih stopa u Uxbridgeu. Tvrtka je uložila 34 milijuna dolara u obnovljivu energiju od 2016. Krovni solarni sustavi sada su instalirani u pet tvrtkinih tvornica u SAD-u.

  Napisano: Nedjelja, 17 Srpanj 2022 15:38 u Blog HR
 • Tvrtke za čistu energiju pozivaju Kongres da usvoji paket pomirenja

  Više od 400 tvrtki za čistu energiju poziva čelnike Kongresa da poduzmu zakonodavne mjere. Udruga industrije solarne energije poziva na nagodbu koja uključuje dugoročno produženje poreznog kredita za solarna ulaganja (ITC) i samostalni kredit za skladištenje energije. Grupa također poziva na ratifikaciju Zakona o solarnoj proizvodnji u Americi (SEMA). SEMA će osigurati porezni kredit od 11 centi/watt za integrirane module, 4 centa/watt za baterije i 12 dolara/m2 za baterije. Odredbe prijedloga zakona bile su sadržane u sada već nepostojećem Zakonu o obnovi bolje gradnje. Stručnjaci sugeriraju da će možda trebati 2-3 godine da se izgradi domaći solarni opskrbni lanac kako bi se zadovoljila potražnja u SAD-u.

  Napisano: Četvrtak, 14 Srpanj 2022 12:25 u Blog HR
 • Denver Water izlaže svoje najnovije hidrokinetičke generatore električne energije

  Pušten je u rad hidrodinamički generator smješten u kanalu za opskrbu vodom koji opslužuje vodovodni sustav Denvera, Colorado. Nizovi rotora s četiri okomite osi povezani su s obližnjom kontrolnom pločom koja uključuje pretvarač, isti kao oni koji se koriste za povezivanje solarnih modula s većom mrežom. Sjedinjene Države imaju tisuće milja kanala, posebno na jugozapadu, koji bi mogli primiti slične distribuirane izvore energije.

  Napisano: Srijeda, 13 Srpanj 2022 12:19 u Blog HR
 • Grupa Tekmar dobila ugovor za projekt vjetroelektrane u Japanu

  Grupa Tekmar dobila je ugovor za pružanje integriranih inženjerskih rješenja, uključujući sustave zaštite kabela i stezaljke za ovjes kabela, za projekt vjetroelektrane u Japanu. Tvrtka nije otkrila tko su bili kupci. Očekuje se da će ugovor biti isporučen 2023. Tekmar je pokrenuo formalni proces prodaje i u dogledno vrijeme će dalje komunicirati s dioničarima u vezi s ovim procesom.

  Napisano: Utorak, 12 Srpanj 2022 12:28 u Blog HR
 • Američka mornarica, Obalna straža procjenjuju korištenje sustava za otkrivanje podvodnih prijetnji

  Obalna straža SAD-a traži rješenja koja mogu otkriti bespilotna podvodna vozila u okruženju blizu obale. Ograničena korisnička procjena sustava Argus održana je na doku 2 u Mornaričkoj stanici Newport od 25. travnja do 4. svibnja. Argus koristi gotov komercijalni aktivni sonar za otkrivanje, praćenje, klasificiranje, odvraćanje i poraz podvodnih ciljeva. Kombinira ga s radarom i infracrvenim kamerama koje gledaju naprijed za praćenje ciljeva na zemlji iu zraku. Argus pruža Obalnoj straži informacije za podršku odlučivanju potrebne za upravljanje prijetnjama. Kombinirani tim uspio je izvršiti potpunu procjenu korisnika u kratkom vremenskom razdoblju. "Sjajno je vidjeti kako tim i sustav rade zajedno", rekao je Jon Larcom.

  Demonstracija je osmišljena kako bi pomogla Obalnoj straži u naporima otkrivanja, posebice u misijama protiv UUV-a. Obalna straža SAD-a željela je utvrditi koji će resursi biti potrebni osoblju za upravljanje Argusom. Vrijeme postavljanja varira od četiri do osam sati, ovisno o vremenskim uvjetima, mreži i osoblju. Mike Coleman: Tim se okupio pod stresom i lošim vremenskim uvjetima. Doslovno su ga izbacili iz parka. Sustav Argus ocijenili su Centar za vodeno oružje Nacionalnog sveučilišta Rhode Island (NNUWC) i Centar za istraživanje i razvoj Obalne straže SAD-a. Ravnatelj NUWC-a David Coleman rekao je da traži partnerstva s drugim središtima za ratovanje kako bi dalje razvijao svoje sposobnosti. Argus je trenutna iteracija programa koji je započeo nakon 11. rujna i uključuje zračno sučelje, UUV detekciju i pasivni senzor.

  Napisano: Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022 12:31 u Blog HR
 • Mocean Energy počinje s testiranjem modela spremnika za stroj za energiju valova od 250 kW

  Mocean Energy započeo je testiranje spremnika modela svog stroja za energiju valova Blue Horizon snage 250 kW u sklopu programa EuropeWave koji financira EU. Tvrtka za proizvodnju energije valova sa sjedištem u Edinburghu dobila je ugovor od strane sedam tehnoloških razvojnih inženjera za prvu fazu programa istraživanja i razvoja vrijednog 20 milijuna eura. Tri prototipa tehnologije na kraju će se testirati u Europskom pomorskom energetskom centru u Orkneyju i Biskajskoj pomorskoj energetskoj platformi (BiMEP) u Španjolskoj. FloWave koristi prilagođene modele u mjerilu 25. i 50. tvrtke Blue Horizon koje je izradio FloWave pomoću naprednog 3D pisača. EuropeWave je program za istraživanje i razvoj tehnologije valne energije koji koristi model pretkomercijalne nabave sličan onom koji je uveo Wave Energy Scotland. U posljednjoj fazi EuropeWavea vidjet će se tri različite tehnologije testirane u stvarnim morskim uvjetima u blizini obale Baskije i Škotske 2025. godine.

  Napisano: Subota, 09 Srpanj 2022 17:01 u Blog HR
 • RWE predstavlja svoju prvu plutajuću solarnu elektranu

  Projekt se sastoji od oko 13.400 solarnih panela koji plutaju na jezeru u blizini elektrane Amer u Geertruidenbergu. Plutajuća solarna farma ima instalirani kapacitet od 6,1 megavata (MWp). Ukupno 25 kilometara kabela korišteno je za električno povezivanje panela. Proizvedena električna energija dovodi se u električnu mrežu elektrane.

  Napisano: Četvrtak, 07 Srpanj 2022 15:47 u Blog HR
 • Američka mornarica koristi GA-EMS za proučavanje koncepta propulzorskog ležaja

  General Atomics Electromagnetic Systems (GA-EMS) primio je nalog od Naval Surface Warfare Center (NSWCCD) Cadrock Division (NSWCCD) da provede procjenu proizvodnje nekoliko novih koncepcijskih dizajna ležajeva potisnika za podmornice američke mornarice. NSWCCD upravlja razvojem, dizajnom, testiranjem i isporukom podmorničkih pogona i komponenti. GA-EMS ima iskustva u projektiranju i proizvodnji velikih i složenih sustava, uključujući elektromagnetske sustave za lansiranje i oporavak zrakoplova za nosače zrakoplova klase Ford.

  Napisano: Srijeda, 06 Srpanj 2022 15:23 u Blog HR
 • Položena kobilica za novi oceanografski istraživački brod NOAA-e

  Najnoviji oceanografski istraživački brod NOAA-e, Oceanographer, nalazi se u Houmi, Louisiana. Brod će nastaviti naslijeđe svojih istoimenih brodova koji su služili u floti NOAA od 1966. do 1996. Oceanographer i sestrinski brod Discoverer imat će najnoviju tehnologiju. Svaki brod će uštedjeti 15.000 galona po brodu godišnje, što je procijenjeno smanjenje od približno 5.700 tona CO2.

  Napisano: Utorak, 05 Srpanj 2022 15:36 u Blog HR
 • Pomorska ispitivanja dovršena za FET podmorničko spasilačko vozilo

  Proizvođač podmorskih vozila Forum Energy Technologies (FET) dovršio je morska ispitivanja svog vozila za spašavanje podmornica (SRV). SRV može spasiti do 17 osoba odjednom, a operativna dubina može doseći 600 m. Vozilo je također opremljeno nekim od najnaprednijih senzora i sonarima za lociranje uništene podmornice što je brže moguće.

  Napisano: Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:58 u Blog HR
 • Usluga žarenja pozicija velikih dimenzija

  Adriadiesel d.d. u ponudi usluga ima i žarenje pozicija velikih dimenzija (6000 mm dužine, 3500 mm širine, 2000 mm visine i optimalno do 15 tona težine), max. temperatura 400 stupnjeva celzijevih.

  Pogledajte koje još uluge nudimo: Link, kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

   

  Napisano: Subota, 02 Srpanj 2022 16:38 u Blog HR
 • Usluga strojne obrade

  Adriadiesel između ostaloga nudi i usluge strojne obrade pozicija većih dimenzija, npr. CNC Portalna glodalica 66K 25 PM F4-06 je u mogućnosti obrađivati pozicije 2.5 metara visine, 2.5 metara širine te čak do 6 metara dužine i težine do 70 tona.

  Za više informacija kontraktirajte nas.

  Napisano: Četvrtak, 30 Lipanj 2022 15:38 u Blog HR
 • Galerija slika: pregled dijelova motora Adria 40 u tijeku i nakon ispitivanja
  U tijeku i nakon ispitivanja motora svi dijelovi motora kao npr. klipovi, karike, košuljice cilindra, ležajevi se demontiraju te se detaljno pregledavaju od strane inženjera Adriadiesela.
  Motor ima poseban protokol izrađen koji se popunjava sa svim izmjerama koje su snimljene u tijeku pregleda. Galerija tih dijelova motora pripremljenih je u članku.
  Napisano: Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:41 u Blog HR
 • Koljenčasta osovina motora Adria 40

  Koljenčasta osovina motora Adria 40 u fazi montaže ležajeva i protuutega, priprema za ugradnju u motor.

  Napisano: Utorak, 28 Lipanj 2022 17:08 u Blog HR
 • Adria 40 motor u tijeku ispitivanja od strane Adriadiesela d.d.
  Adria 40 motor u tijeku ispitivanja od strane Adriadiesela d.d.
  Napisano: Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 15:56 u Blog HR
 • Galerija slika - motor Adria 40

  Galerija slika motora Adria 40 u tijeku sastavljanja od strane tvrtke Adriadiesel d.d.

   

  Napisano: Subota, 25 Lipanj 2022 16:34 u Blog HR
 • Adriadiesel d.d. – usluge koje nudimo

  Adriadiesel d.d. nasljednik je bivše tvornice diesel motora Jugoturbina i nastavlja s tradicijom proizvodnje diesel motora, rezervnih dijelova i druge opreme. Nudimo usluge strojne obrade dijelova od legiranih i čeličnih materijala - standardno do težine 25t, iznimno do max. 70t, uslugu toplinske obrade žarenja pozicija velikih dimenzija možemo provesti u našoj velikoj žarnoj peći (6,5 m dužina / 3,5 m širina / 2,5 visina), možemo Vam ponuditi usluge toplinske obrade pozicija: kaljenje, poboljšavanje, cementacija, nitriranje, žarenje kao i usluge zavarivanje postupcima MAG, MIG, TIG, REL izvedenih od strane certificiranih zavarivača.

  Kontakti, usluge.

  Galerija slika u članku.

  Napisano: Četvrtak, 23 Lipanj 2022 10:27 u Blog HR
 • Antonovom 124-100 iz NPP Smolensk dopremljen havarijski agregat na remont

  U ponedjeljak, 19.08.2019 iz NPP Smolensk u Rusiji, na remont je dopremljen je motor proizveden u tvornici Adriadiesel d.d., nekadašnjoj Jugoturbini, prije 42 godine. Motor je dopremio Antonov 124-100, radi se o drugom najvećem modelu aviona iz flote ukrajinskih Antonova, nakon divovskog Antonova 225 koji je prije nekoliko godina radi transporta Končarova generatora na Filipine posjetio Zagreb.Nakon 42 godine došlo je vrijeme za potpuni remont ovog 84 tone teškog motora. Tvrtka Adriadiesel d.d. je u rekordnom roku izvršila je potrebne provjere, izmjenu istrošenih dijelova te detaljano i dugotrajno ispitivanje, sve u cilju zadovoljenja strogih zahtjeva koji se stavljaju pred opremu koja se ugrađuje u nuklearnu centralu. Motor je nakon odrađenog remonta te stroge zahtjeve i ispunio te je istim avionom vraćen natrag gdje će u slučaju gašenja samoga reaktora ponovno biti korišten za pogon generatora koji opskrbljuje nuklearnu centralu energijom prijeko potrebnom za pokretanje npr. Pumpi koje hlade sami reaktor.Tvrtka Adriadiesel od svoga osnutka isporučila je ukupno 80ak takvih motora, većinom u istočnom bloku europe. Adriadiesel se bavi proizvodnjom vlastitog pomoćnog motora po vlastitoj licenci i nacrtu. Naziv tog motora je "Adria 40". Uz proizvodnju bavi se i prodajom rezervnih djelova i uslugama servisa na vlastitim motorima. Adria 40 zadovoljava sve potrebene standarde i do sada se je pokazao kao proizvod na koji se možete osloniti uvijek.

  Video link, video link.

  O Adriadieselu, kontakt.

  Napisano: Utorak, 21 Lipanj 2022 13:11 u Blog HR
 • Motor Adria 40

  Adriadiesel se bavi proizvodnjom vlastitog pomoćnog motora po vlastitoj licenci i nacrtu. Naziv tog motora je "Adria 40". Uz proizvodnju bavi se i prodajom rezervnih djelova i uslugama servisa na vlastitim motorima. Adria 40 zadovoljava sve potrebene standarde i do sada se je pokazao kao proizvod na koji se možete osloniti.

  Galerija slika je u članku.

  O nama, Kontakti

  Adriadiesel d.d. - 6600 kw Adria 40 popravak motora
  Napisano: Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 04:03 u Blog HR
 • 32. godine od proizvodnje 12 ZV 40/48 motora

  Na današnji dan davne 1988. godine tvrtka Jugoturbina je isporučila jedan od svojih motora pod oznakom 12 ZV 40/48 za potrebe kupca "Atomenergoexport Moskva". Tvrtka i danas postoji pod nazivom Adriadiesl i dalje se uspješno bavi proizvodnjom pomoćnih motora.

  Galerija slika u članku.

  Napisano: Petak, 17 Lipanj 2022 13:19 u Blog HR
 • Sustav energije plime i oseke osigurava čistu energiju sustavu Nove Škotske

  Sustav energije plime i oseke službeno je pokrenut i sada osigurava čistu energiju elektroenergetskom sustavu Nove Škotske, što ga čini prvIM energetakim sustavom plime i oseke koja teče u mrežu u Kanadi. Revolucionarna inicijativa Grand Passagea podržana je s 28,5 milijuna dolara financiranja od strane kanadske vlade - jedan najvećih ulaganja u energiju plime i oseke u kanadskoj povijesti. Sustainable Oceans radi na osiguravanju prvog plutajućeg niza plime i oseke u FORCE-u (Fendi Ocean Energy Research Centre). Ogromni izvor energije plime i oseke u zaljevu Fundy sadrži više od četiri puta veći od ukupnog protoka svake slatkovodne rijeke na svijetu i ima potencijal za generiranje oko 2500 megavata zelene energije. Nova Škotska je dodijelila približno 30 megavata kapaciteta kroz demonstracijsku dozvolu FORCE-a i vezove za programere kako bi demonstrirali učinkovitost, troškove i utjecaje na okoliš koji su povezani s ovim novim oblikom proizvodnje energije.

  Napisano: Srijeda, 15 Lipanj 2022 14:44 u Blog HR
 • Patentirana inovacija: mobilna hidrokintička hidroturbina, 100 turbina proizvode 10 MW-a snage
  Patentirana inovacija: mobilna hidrokintička hidroturbina, 100 turbina proizvode 10 MW-a snage
  Napisano: Srijeda, 15 Lipanj 2022 12:13 u Blog HR