Dizelski motori

ADRIADIESEL d.d. proizvodi četverotaktne srednjehodne dizelske motore prema MAN Diesel SE licenciji i motor ADRIA 40 po vlastitoj dokumentaciji.

Rezervni dijelovi

Adriadiesel d.d. proizvodi rezervne i zamjenske dijelove za motore proizvedene po licenciji ADRIA 40 od 1955. godine i rezervne dijelove za motor L23/30H rađen po licenciji MAN Diesel  SE.

Usluge i remont

Adriadiesel pruža usluge održavanja i servisa diesel motora, kompresora, pumpi te ostale energetske opreme.

Adriadiesel d.d. - ex. Jugoturbina

U skladu s čl. 550.g st. 2. ZTD-a, Plan podjele trgovačkog društva ADRIADIESEL d.d. osnivanjem novog trgovačkog društva ADRIADIESEL GREEN ENERGY dioničko društvo za izgradnju i remont održivih energetskih postrojenja je objavljen na internetskoj stranici društva s koje ga je moguće preuzeti bez naknade.

Plan podjele društva - PDF

 

Servis i popravci Adria 40 & MAN dizelskih motora diljem svijeta: 60 godina iskustva


Nudimo sljedeće proizvode:

 • Srednjehodne četverotaktne MAN Diesel & Turbo (500 kW - 3000 kW) motore (500 kW – 3000 kW)
 • Velike motore po vlastitoj dokumentaciji ADRIA 40 (6,3 MW) 
 • CPP (kontejnerske centrale / generatore na dizelski pogon) (500 kW)

i usluge :

 • rezervne dijelove za dizelske motore Adria 40 i MAN
 • uklanjanje kvarova, održavanje, servis i popravak Adria 40, MAN i drugih dizelskih motora i drugih elektroenergetskih postrojenja
 • remonte dizelskih motora
 • usluge strojne i toplinske obrade
 • cijeli niz usluga popravaka brodova, na kopnu ili na plovnim dokovima, u suradnji sa Servisnim centrom Trogir brodogradilišta Brodotrogir.

Nekoliko riječi o nama:

Tvrtka „Tvornica diesel motora“ osnovana je 1949. godine kao dio velikog industrijskog kompleksa „Jugoturbina“.
Pod nazivom „Adriadiesel“ poslujemo od 1991. godine.

Tvornica Adriadiesel d.d. proizvodi motore pod licencijom ADRIA 40 te pod licencom „MAN Diesel & Turbo“ (Njemačka) od 1998. do 2018. godine.
Od osnutka tvrtke, tijekom 60 godina postojanja, proizvedeno je i isporučeno u više od 50 zemalja širom svijeta više od 1580 motora ukupne snage preko 2.000 MW.

Adriadiesel brošure, profil kompanije - materijale možete pogledati na linku.   Specifikacije raznih motora možete pogledati na linku.

Željeli bismo biti Vaš prvi izbor za pružanje navedenih usluga i proizvoda zbog naše kvalitete, iskustva i konkurentnosti cijena.

Molimo, pošaljite nam upit ili zahtjev za ponudu, a mi ćemo Vam poslati naše najbolje cijene.

Slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije.


S poštovanjem,


dr. sc. Nenad Končar,
ADRIADIESEL d.d.
predsjednik uprave
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.                                                                                                                                                                                                                            
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Inovacije

Video sadržaj: gradnja ADRIA-40 motora od strane tvrtke Adriadiesel d.d.

Pročitano 382863 puta Posljednja izmjena: Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 19:16

Video sadržaj

Video sadržaj: gradnja ADRIA-40 motora od strane tvrtke Adriadiesel d.d.
Više u ovoj kategoriji: Foto galerija »
 • Koljenasta osovina za Sulzer Z40/48

  Sulzer motor Z40/48 je poznat po svojoj pouzdanosti i efikasnosti, ali poput svakog složenog mehaničkog sistema, zahtijeva redovno održavanje. Jedan od ključnih dijelova koji mogu zahtijevati popravak ili zamjenu je koljenasta osovina. Kod modela Z40/48, koljenasta osovina dolazi u dvije varijante: kompletna (K 31000) i pojedinačna (K 31001). Kompletna koljenasta osovina (Crankshaft, complete; Коленчатый вал, в сборе; Kurbelwelle, komplett) omogućava potpunu zamjenu što može biti efikasnije u slučaju ozbiljnijih oštećenja. Pojedinačna koljenasta osovina (Crankshaft; Коленчатый вал; Kurbelwelle) nudi opciju zamjene samo kritičnih dijelova, čime se smanjuju troškovi i vrijeme popravke. Bez obzira na odabranu opciju, pravilno održavanje koljenaste osovine je ključno za dugovječnost i optimalan rad Sulzer motora Z40/48.

  Napisano: Petak, 14 Lipanj 2024 11:02 u Blog HR
 • Rezervni dijelovi za glavne i pomoćne motore: SULZER Z 40/48

  Za Sulzer Z 40/48 motore nudimo širok asortiman visokokvalitetnih rezervnih dijelova koji osiguravaju dugotrajan i pouzdan rad. Naši dijelovi su izrađeni prema najvišim standardima kvalitete i kompatibilni su s vašim motorima, olakšavajući održavanje i popravke. Pravilno održavanje uz korištenje originalnih dijelova ključno je za smanjenje zastoja i povećanje efikasnosti rada vaših brodskih motora.

  Napisano: Petak, 14 Lipanj 2024 10:59 u Blog HR
 • Proizvodnja u tvornici Adriadiesel d.d.

  Adriadiesel d.d. proizvodi četverotaktne dizel motore, uključujući model ADRIA 40. Ovi motori imaju 12 cilindara raspoređenih u V obliku, sa snagom od 6600kW. Koriste se kao pogonski motori u brodovima ili kao generatori električne energije u nuklearnim elektranama. Proizvodnja uključuje obradu metala, bravarsko-zavarivačke poslove, montažu i toplinsku obradu, a tvornica je opremljena za sve faze proizvodnje.

  Napisano: Petak, 14 Lipanj 2024 10:52 u Blog HR
 • SULZER ASL25

  SULZER ASL25 je motor koji se ističe po svojoj visokoj efikasnosti i niskim operativnim troškovima. Koristi se prvenstveno u trgovačkim brodovima i industrijskim aplikacijama. ASL25 nudi odlične performanse zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji izgaranja koja smanjuje emisiju štetnih plinova. Održavanje ovog motora je jednostavno, što doprinosi smanjenju zastoja i povećanju produktivnosti. Njegov dizajn omogućuje dugotrajan rad, što ga čini popularnim izborom među brodovlasnicima i operaterima.

  Napisano: Četvrtak, 13 Lipanj 2024 13:20 u Blog HR
 • Klip za Sulzer ASL25/30

  Klip za Sulzer ASL25/30 motore je ključan dio koji omogućuje efikasno izgaranje i proizvodnju snage. Izrađen od visokokvalitetnih materijala, ovaj klip osigurava dugotrajan rad i otpornost na visoke temperature. Pravilno održavanje i zamjena klipova mogu značajno poboljšati performanse motora i smanjiti emisiju štetnih plinova. Korištenje kvalitetnih klipova doprinosi povećanju efikasnosti i pouzdanosti motora.

  Napisano: Četvrtak, 13 Lipanj 2024 13:16 u Blog HR
 • SULZER ATL25

  SULZER ATL25 je pouzdan brodski motor koji se koristi u različitim vrstama brodova. Ovaj motor je poznat po svojoj izdržljivosti i ekonomičnosti u potrošnji goriva. ATL25 je dizajniran tako da omogući jednostavno održavanje i dugotrajan rad bez potrebe za čestim popravcima. Njegova tehnologija omogućuje visoku efikasnost i pouzdanost, što ga čini idealnim izborom za komercijalne i industrijske primjene. Inženjeri ga često biraju zbog njegove sposobnosti da radi u teškim uvjetima, osiguravajući maksimalnu operativnu učinkovitost.

  Napisano: Četvrtak, 13 Lipanj 2024 13:10 u Blog HR
 • Energetska podrška kroz Adriadiesel

  Tvrtka Adriadiesel iz Karlovca može igrati ključnu ulogu u procesu obnove i modernizacije energetske infrastrukture, posebno u kontekstu povećanih potreba za dodatnom generacijom energije. Sa svojim bogatim iskustvom u proizvodnji visokokvalitetnih diesel gensetova (motora i generatora), Adriadiesel može osigurati pouzdane i efikasne energetske sustave koji su ključni za stabilizaciju opskrbe energijom. Tvrtka nudi rješenja koja podržavaju balansiranje elektroenergetske mreže, što je posebno važno u uvjetima kada obnovljivi izvori energije nisu dostupni (nema sunca i nema vjetra). Proizvodi Adriadiesela mogu pružiti prijeko potrebnu podršku kroz prijenosne i trajne sustave za proizvodnju energije, doprinoseći tako sigurnosti i stabilnosti energetske mreže. U najkraćem roku od svega 2 mjeseca, moguće je staviti u funkciju elektroenergetsku dieselsku mobilnu centralu od 60+ MW-a snage. Deset takvih centrala daje 6+ GW-a snage i to sve za svega 2 mjeseca i mobilno. Gorivo, zbog inovativnog izgaranja pomoću plasme iz Teslinih visokofrekventnih transformatora, može biti diesel, heavy fuel-oil, plin, amonijak, vodik, itd. Više informacija o našim proizvodima i uslugama možete pronaći na našoj službenoj stranici www.adriadiesel.hr.

  Napisano: Srijeda, 12 Lipanj 2024 10:07 u Blog HR
 • Adriadiesel: Pionir sigurnosti u nuklearnim elektranama s naslijeđem Sulzera

  Adriadiesel, nekada poznat kao Jugoturbina, ima bogatu povijest suradnje s tvrtkom Sulzer iz Švicarske. Ova suradnja započela je 1955. godine kada je Jugoturbina počela proizvoditi dizelske motore prema Sulzerovoj licenci. Tvrtka je nastavila koristiti Sulzerovu tehnologiju do kraja 1990-ih, nakon čega je prešla na suradnju s MAN Dieselom 

  Jedan od ključnih projekata Adriadiesela bila je isporuka dizelskih motora za nuklearnu elektranu Černobil. Između 1979. i 1981. godine, Adriadiesel je isporučio 12 motora ADRIA-40 za Černobil kao dio ugovora sa Sovjetskim Savezom. Ovi motori, s izlaznom snagom od 6.3 MW, dizajnirani su za rad u teškim uvjetima i visokoj razini radijacije. Služili su kao pouzdani izvor napajanja za sustave hlađenja reaktora, što je bilo ključno za sigurnost nuklearne elektrane (Adriadiesel d.d. - Početna).

  Ovi motori su se pokazali izuzetno pouzdanima i učinkovitim, a sovjetske vlasti i stručnjaci su ih pohvalili za njihov rad i kvalitetu. Adriadiesel je trebao dobiti priznanje za doprinos u sprječavanju potencijalne nuklearne katastrofe u srcu Europe​.

  Adriadiesel i dalje ima značajnu ulogu u osiguravanju sigurnosnih sustava za nuklearne elektrane širom svijeta, pružajući robusne i pouzdane dizelske generatore koji zadovoljavaju stroge tehničke zahtjeve ove industrije​.

  Za više informacija, možete posjetiti stranice:

  Adriadiesel ADRIA-40 u nuklearnoj elektrani Černobil

  Sigurnost nuklearnih elektrana

  Napisano: Srijeda, 12 Lipanj 2024 09:55 u Blog HR
 • Povijest Sulzer Diesel Motora

  Sulzer je švicarska kompanija poznata po proizvodnji visokokvalitetnih dizelskih motora od kraja 19. stoljeća. Njihovi motori su našli primjenu u brodovima, industrijskim postrojenjima i elektranama diljem svijeta. Osim proizvodnje motora, Sulzer se specijalizirao i za rezervne dijelove, osiguravajući dugovječnost i pouzdanost svojih proizvoda.

  Napisano: Srijeda, 12 Lipanj 2024 09:52 u Blog HR
 • Navigacija dekarbonizacije: Uloga Adriadiesela u održivoj budućnosti

  U doba kada je dekarbonizacija ključna za održivu budućnost, industrija brodarstva suočava se s velikim izazovima i prilikama. U posljednjem DNV-ovom videokastu "Market Views", dr. Martin Stopford naglašava važnost prelaska na zelene tehnologije i alternativna goriva kao što su amonijak, metanol, vodik i sintetički plinovi. Unatoč skeptičnosti glede efikasnosti i dostupnosti tih goriva, dr. Stopford ističe potrebu za fleksibilnošću i suradnjom u industriji kako bi se postigli ciljevi nulte emisije do 2050. godine. Posebno se osvrće na važnost digitalizacije i novih tehnologija za unapređenje logističkog lanca i smanjenje emisija (Riviera Maritime Media)​​ (Hamburg Hafen Website)​​ (SWZ Maritime).

  Adriadiesel, kao renomirani proizvođač pomoćnih brodskih motora, igra ključnu ulogu u ovom prijelazu pružajući inovativna rješenja za retrofitting postojećih flota kako bi se povećala njihova efikasnost i smanjile emisije. Suradnja s liderima u industriji i ulaganje u istraživanje i razvoj novih tehnologija pomažu Adriadieselu da ostane relevantan i konkurentan u disruptivnom razdoblju dekarbonizacije.

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 12:50 u Blog HR
  Oznake: adriadiesel
 • Sulzer 16ZV40/48 valjkasti potisni disk

  Motor Sulzer 16ZV40/48, poznat po svojoj robusnoj izvedbi u morskim i industrijskim primjenama, ima ključnu komponentu poznatu kao valjkasti potisni disk (broj dijela K 44108). Ovaj disk igra ključnu ulogu u upravljanju aksijalnim opterećenjima i osigurava glatko, učinkovito djelovanje motora. Bez obzira na to odlučite li se za popravak ili kupnju novog valjkastog potisnog diska, održavanje integriteta i performansi motora Sulzer 16ZV40/48 je od najveće važnosti. Popravci mogu produžiti vijek trajanja postojećeg dijela, osiguravajući isplativost i održivost, dok novi disk jamči optimalnu funkcionalnost i pouzdanost, što je neophodno za zahtjevne uvjete u kojima ovi motori rade. Pravilno održavanje i pravovremena zamjena valjkastog potisnog diska ključni su za kontinuiranu izvrsnost i trajnost motora Sulzer 16ZV40/48.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 07:38 u Blog HR
 • Glava cilindra Sulzer ZV40/48

  Sulzer ZV40/48 je snažan i pouzdan motor poznat po svojoj robusnoj izvedbi u pomorskom i industrijskom sektoru. Kritična komponenta ovog motora je glava cilindra, identificirana brojem dijela K 27101. Bilo da trebate popravak ili potpuno novu zamjenu, održavanje integriteta glave cilindra je ključno za optimalan rad motora. Popravak glave cilindra uključuje pažljive procese za vraćanje njenog izvornog stanja, osiguravajući da zadovoljava stroge standarde performansi. S druge strane, odabir potpuno nove glave cilindra jamči dugovječnost i pouzdanost, uključujući najnovija dostignuća u inženjeringu i materijalima. Obje opcije su ključne za osiguranje da Sulzer ZV40/48 nastavi pružati izvanrednu snagu i učinkovitost.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 07:29 u Blog HR
 • Klipnjača Sulzer ASL 25/30

  Motor Sulzer ASL 25, poznat po svojoj robusnoj izvedbi u raznim industrijskim primjenama, uvelike se oslanja na pažljivo konstruirane komponente, poput klipnjače s poklopcem, set (H 33001). Ovaj kritični dio je dizajniran da izdrži visoke naprezanja i osigura besprijekoran prijenos snage od klipa do radilice, pridonoseći učinkovitosti i dugovječnosti motora. Preciznost u proizvodnji ove klipnjače osigurava optimalno poravnanje i minimalno trošenje, čime se održava pouzdanost motora i smanjuje potreba za održavanjem. Korištenjem visokokvalitetnih materijala i naprednih inženjerskih tehnika, klipnjača motora Sulzer ASL 25 odražava izdržljivost i performanse, čineći je neophodnom komponentom u ukupnoj funkcionalnosti motora.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 11 Lipanj 2024 07:22 u Blog HR
 • Sulzer ZV40/48 opruge

  Motor Sulzer ZV40/48, poznat po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti, povremeno zahtijeva održavanje ili zamjenu ključnih komponenti poput opruga kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost. Kod popravka ili zamjene tlačne opruge (K 86055) i kućišta opruge (K 86051) za sigurnosni ventil, važno je razmotriti obje opcije: popravak postojećih dijelova ili nabavku novih. Kućište opruge (Kućište opruge za sigurnosni ventil) i tlačna opruga (Opruga za sigurnosni ventil) ključni su za rad sigurnosnog ventila, osiguravajući sigurnost i pravilnu regulaciju tlaka. Odabir popravka može biti isplativ i prikladan za manja oštećenja, dok novi dijelovi jamče najveću pouzdanost i dugovječnost, što je ključno za održavanje performansi motora u zahtjevnim uvjetima.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 09:00 u Blog HR
 • Sulzer ZV40/48 ventili

  Motor Sulzer ZV40/48, poznat po svojoj robusnoj izvedbi u morskim i stacionarnim primjenama, povremeno zahtijeva održavanje kako bi zadržao svoju učinkovitost i pouzdanost. Jedan od ključnih aspekata održavanja ovog motora je popravak ili zamjena njegovih ventila. Na primjer, sjedište ventila za sigurnosni ventil (K 86052) i kućište ventila za sigurnosni ventil (K 86053) su bitne komponente. Ovi dijelovi, dostupni na više jezika što ukazuje na njihovu međunarodnu primjenu, osiguravaju sigurnost i operativni integritet motora. Redovita inspekcija i pravovremena zamjena ili popravak ovih ventila ključni su za sprječavanje potencijalnih kvarova, čime se produljuje vijek trajanja motora i održava njegova izvedba na optimalnoj razini.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 08:54 u Blog HR
 • Klipni prsten za Sulzer ZV40/48

  Motor Sulzer ZV40/48 poznat je po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti u pomorskim i industrijskim primjenama. Kritična komponenta ovog motora je klipni prsten, posebno modeli K 43614 i K 43615. Ovi klipni prsteni, dizajnirani da odgovaraju sklopu K 43610, igraju vitalnu ulogu u održavanju učinkovitosti i trajnosti motora. Oni osiguravaju optimalno brtvljenje komore za izgaranje, smanjuju potrošnju ulja i minimiziraju trošenje cilindrične košuljice. Ovi klipni prsteni su bitni za održavanje visoke performanse i dugog vijeka trajanja motora Sulzer ZV40/48, što ih čini pouzdanim izborom za operatere diljem svijeta.


  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 08:47 u Blog HR
 • MAN ASL25/30 i Sulzer ASL25/30

  MAN ASL25/30

  MAN ASL25/30 je srednjobrzinski dizelski motor koji se često koristi u pomorskim primjenama. Dizajniran je za visoku pouzdanost i učinkovitost, te se obično nalazi na raznim plovilima. Na primjer, model motora 9 ASL 25/30 ima promjer osovine koljenastog vratila od 195 mm i širinu ležaja od 77 mm. Ova vrsta motora često zahtijeva specijalizirano održavanje i popravak, kao što je brušenje koljenastog vratila na licu mjesta, posebno kada dođe do oštećenja komponenata kao što su ležajevi osovine koljenastog vratila.

   

  Sulzer ASL25/30

  Motor Sulzer ASL25/30 je sličan po primjeni i dizajnu varijanti MAN, te se uglavnom koristi u pomorskim okruženjima. Ovi motori su poznati po svojoj izdržljivosti i učinkovitosti. Varijanta 6ASL 25/30 je kompletan model motora koji je često dostupan za prodaju na specijaliziranim industrijskim platformama. Ovaj motor je vrlo tražen zbog svoje robusnosti i pouzdanosti u teškim pomorskim uvjetima.

  Oba motora, MAN i Sulzer ASL25/30, su integralni dijelovi pomorskog pogona i pomoćne proizvodnje energije, što naglašava njihovu važnost u brodarskoj i pomorskoj industriji. Redovito održavanje i dostupnost rezervnih dijelova ključni su za kontinuirani rad ovih motora, s raznim dobavljačima i servisima dostupnim globalno za podršku tim potrebama.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Petak, 07 Lipanj 2024 11:58 u Blog HR
 • Osiguravanje pouzdanosti: Popravak i zamjena ventila za Sulzer Z40/48 motore

  Sulzer Z40/48 motor poznat je po svojoj robusnoj izvedbi i pouzdanosti, ali kao i svaki visokoučinkoviti motor, zahtijeva redovito održavanje i povremenu zamjenu dijelova kako bi se osigurala optimalna radna sposobnost. Jedan od ključnih aspekata ovog održavanja uključuje usisne i ispušne ventile, koji su ključni za regulaciju protoka plinova u i izvan cilindara motora. Za one koji održavaju Z40/48 motor, opcije uključuju popravak postojećih ventila ili ugradnju novih. Kompletan set usisnog i ispušnog ventila (K 27500) uključuje oba dijela, dok su pojedinačni dijelovi poput kompletnog usisnog ventila (K 27510) i kompletnog ispušnog ventila (K 27520) također dostupni. Ove komponente su ključne za održavanje učinkovitosti i dugovječnosti motora, osiguravajući pouzdane performanse u zahtjevnim uvjetima. Bilo da se odlučite za popravak ili zamjenu, osiguravanje kvalitete ovih ventila ključ je uspjeha motora.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Četvrtak, 06 Lipanj 2024 11:15 u Blog HR
 • Donji ležaj ojnice za dieselski motor Sulzer AL25

  Održavanje motora Sulzer AL25 uključuje ključne odluke, posebno u vezi s donjim ležajem ojnice. Odabir između popravka ili potpuno nove zamjene ovog dijela je bitan za optimalne performanse i dugovječnost motora. Donji ležaj ojnice, posebno dvodijelna verzija (K 33201; na ruskom: Нижняя головка шатуна, из двух частей; na njemačkom: Untere Schubstangenkopf, zweiteilig), igra vitalnu ulogu u održavanju integriteta i glatkog rada motora. Nove zamjene osiguravaju pridržavanje najviših standarda performansi i pouzdanosti, dok popravci mogu ponuditi isplativo rješenje, ali možda neće uvijek garantirati istu razinu učinkovitosti. Razumijevanje specifikacija i primjene donjeg ležaja ojnice pomaže u donošenju informiranih odluka o održavanju, osiguravajući da motor Sulzer AL25 radi učinkovito i pouzdano.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Srijeda, 05 Lipanj 2024 11:50 u Blog HR
 • Kućišta za Sulzer AL25 diesel motor

  Kada je riječ o održavanju motora Sulzer AL25, odluka između popravka ili nabavke novog kućišta ključna je za osiguravanje učinkovite operacije i dugovječnosti. Ovaj motor u velikoj mjeri ovisi o različitim kućištima, od kojih svako igra ključnu ulogu u održavanju strukturnog integriteta i funkcionalnosti motora. Na primjer, kućište za deflektor za zrak i ulazno kućište zraka (K 66200; na ruskom: Кожух отвода воздуха и входного корпуса воздуха, в сборе; na njemačkom: Verschalung, komplett für Luft-Umlenkung und Lufteintrittsgehäuse) i kućište uljne pumpe (K 71011; na ruskom: Корпус насоса, в сборе; na njemačkom: Ölpumpengehäuse, komplett) su vitalni dijelovi. Slično tome, kućište pumpe za rashladnu vodu (K 73002; na ruskom: Корпус насоса, в сборе; na njemačkom: Kühlwasserpumpengehäuse, komplett) i kućište ležaja (K 28000; na ruskom: Коробка клапанных рычагов, в сборе; na njemačkom: Lagerhaube, komplett) osiguravaju nesmetan rad motora. Odabir novih kućišta jamči pridržavanje najviših standarda performansi i pouzdanosti. Razumijevanje specifikacija i primjene svakog kućišta pomaže u donošenju informiranih odluka o održavanju, osiguravajući da motor Sulzer AL25 radi učinkovito i pouzdano.

  Više informacija pogledajte na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Utorak, 04 Lipanj 2024 10:57 u Blog HR
 • Održavanje Sulzer AL25 motora

  Kada je riječ o održavanju motora Sulzer AL25, zamjena prstenova ključna je za osiguranje optimalne performanse i dugovječnosti. Motor se oslanja na razne prstenove, uključujući prstenove za brtvljenje osovine za nazubljene letve (KS 55041) i više brtvenih prstenova (KS 87177, KS 87178, KS 87179). Dodatno, O-prstenovi za cilindarske košuljice (K 21404, K 21405, K 21406) i drugi specifični dijelovi igraju ključne uloge u održavanju čvrstih spojeva i sprječavanju curenja. Nove zamjene osiguravaju najviše standarde performansi i pouzdanosti. Razumijevanje specifikacija i primjene svakog prstena, kao što je razuporno prstenje za prirubnicu K 27026 (K 27029) i razni drugi specijalizirani prstenovi, pomaže u donošenju informiranih odluka kako bi motor Sulzer AL25 radio glatko.

  Više informacija potražite na www.adriadiesel.hr

  Napisano: Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 09:32 u Blog HR
 • Greensea IQ surađuje s DpeR Consultingom u Izraelu

  Greensea IQ imenovao je DpeR Consulting kao svoju međunarodnu konzultantsku tvrtku u ime izraelskog autonomnog podvodnog vozila Bayonet (AUGV). Partnerstvo je dio strategije Greensea IQ za izgradnju globalne reprezentativne mreže. DpeR Consulting omogućit će prodaju, savjetovanje, obuku i podršku za AUGV montiran na bajunet, s ciljem revolucioniranja offshore operacija i pružanja kupcima neusporedivih mogućnosti.

  Napisano: Srijeda, 29 Svibanj 2024 13:50 u Blog HR
 • OPT zaključuje operacije s više USV-ova za vladu SAD-a

  Ocean Power Technologies (OPT) uspješno je implementirao više WAV-V u Sjedinjenim Državama. vlade, označavajući važnu ugovornu prekretnicu i omogućujući trenutačno priznavanje prihoda. Ova autonomna površinska vozila pružaju pomorsku autonomiju u više domena za obrambene i sigurnosne misije, uključujući svijest o pomorskom području, zaštitu imovine i sigurnost granica. Izvršni direktor OPT-a Philipp Stratmann pohvalio je uspjeh operacije.

  Napisano: Srijeda, 29 Svibanj 2024 12:59 u Blog HR
 • Ocean Geophysics uvodi 'recikliranje' besplatnih seizmičkih podataka za vjetroelektrane

  Marine Geophysics razvija rješenja za recikliranje i ponovnu obradu seizmičkih podataka kako bi pomogla programerima da smanje troškove i rizike pri odlučivanju za koje će vjetroelektrane ponuditi. Metoda koristi napredni softver i moderne tehnike obrade za otkrivanje informacija koje su prethodno bile skrivene u plićim područjima, čime se smanjuju troškovi i rizik. procesa razvoja vjetra na moru integrira plitke i duboke slojeve podataka kako bi pružio potpuniju interpretaciju podzemnih struktura i sedimentnih formacija.

  Napisano: Petak, 17 Svibanj 2024 12:55 u Blog HR
 • Expro preuzima tvrtku Coretrax za alate za bušenje i usluge bušotine

  Američki pružatelj usluga naftnih polja Expro kupio je Coretrax sa sjedištem u Velikoj Britaniji, proširujući svoj portfelj rješenja za izgradnju bušotina i intervencije. Akvizicija, koju vodi Buckthorn Partners, ojačat će prisutnost Expra u Europi, podsaharskoj Africi, Bliskom istoku, sjevernoj Africi, Sjevernoj i Latinskoj Americi te Aziji i Pacifiku. Posao, koji je dovršen uz ukupnu naknadu od 75 milijuna dolara i 6,75 milijuna običnih dionica Exproa, ima za cilj poboljšati sposobnosti tvrtke i odnose s klijentima.

  Napisano: Petak, 17 Svibanj 2024 12:53 u Blog HR
 • ISE integrira XL UUV s podvodnim sustavom pristajanja

  ISE lansira revolucionarni podmorski nadzorni sustav koji integrira XL UUV i podvodni sustav za pristajanje. Ovaj inovativni sustav nudi do sada neviđen domet i izdržljivost, čineći površinske tretmane opcionalnim i omogućuje besprijekoran prijenos podataka i punjenje dok AUV ostaje pod vodom, s brzinama punjenja do 400 VDC. i brzine prijenosa podataka od 400 Mb/s.

  Napisano: Petak, 17 Svibanj 2024 12:51 u Blog HR
 • Predstavljen dugotrajniji CTV s mogućnošću 'Sleep Aboard'

  NAV Engineering je lansirao svoj najnoviji brod za prijevoz posade, HybriNav35, koji je dizajniran za produljenje izdržljivosti do dva tjedna za podršku 24/7 prijevoza na gradilištima i na gradilištima na moru plovila imaju jedinstveni dizajn trupa i hibridne pogonske sustave.

  Napisano: Petak, 17 Svibanj 2024 12:50 u Blog HR
 • Balmoral Comtec dobiva Hornsea 3 posao zaštite kabela

  Lanac opskrbe pučinskom energijom sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu Balmoral Comtec osigurao je ugovor vrijedan više milijuna dolara od Ørsteda za isporuku sustava zaštite kabela za svoj projekt Hornsea 3 pučinske vjetroelektrane. Ugovor uključuje projektiranje, isporuku 400 sustava za zaštitu kabela te obuku za rukovanje i instalaciju. Patentirani sustav Balmoral Comteca dizajniran je za poboljšanje operativnih performansi i izdržljivosti podvodnih kabela. Hornsea 3 najveća je svjetska vjetroelektrana na moru i očekuje se da će biti operativna do 2027. godine.

  Napisano: Ponedjeljak, 06 Svibanj 2024 13:23 u Blog HR
 • Znanstvenici otkrili mogući uzgoj morskih pasa čekićara na Galapagosu u Ekvadoru

  Istraživači su otkrili potencijalno mjesto za razmnožavanje glatkih morskih pasa čekićara u blizini otoka u ekvadorskom arhipelagu Galapagos. "Rasadište" će biti prvo mjesto za razmnožavanje ove vrste, koja se smatra "ranjivom" na popisu ugroženih vrsta Međunarodne unije za očuvanje prirode. Otoci Galapagos dom su mnogih jedinstvenih vrsta i bili su ključni za teoriju evolucije Charlesa Darwina.

  Napisano: Ponedjeljak, 06 Svibanj 2024 13:22 u Blog HR
 • Razine hormona morske kornjače na koje utječe izlijevanje nafte Deepwater Horizon - studija

  Novo istraživanje otkriva potencijalne učinke izlijevanja nafte Deepwater Horizon u Meksičkom zaljevu na hormone u morskim kornjačama. Izlijevanje nafte 2010. izložilo je stotine tisuća morskih kornjača nafti i ubilo do 86 500 mladih Kempovih kornjača, kritično ugrožene vrste. Ukupno 319 živih morskih kornjača izvučeno je nakon izlijevanja i prevezeno u ustanove za rehabilitaciju na medicinsku procjenu i liječenje. Znanstvenici iz centra za morski život Anderson-Cabot akvarija New England razvili su test za analizu hormona aldosterona u krvi morskih kornjača. Rezultati su pokazali da su kornjače kada su stigle na liječenje imale abnormalno povišene koncentracije aldosterona, kortikosterona i hormona štitnjače, što može utjecati na metabolizam, elektrolite i druge procese.

  Napisano: Ponedjeljak, 06 Svibanj 2024 13:20 u Blog HR
 • FET će opskrbljivati ​​ROV radne klase meksičkoj podmorskoj tvrtki

  Forum Energy Technologies (FET) dobio je ugovor od strane AQUA Exploraciona za isporuku jednog od svojih Perry XLX-C radničkih vozila na daljinsko upravljanje (ROV). S dubinom od 2000 m i kompaktnim Dynacon LARS dizajnom, ovaj ROV će poboljšati operacije istraživanja morskog dna, inspekcije i intervencije u izazovnim okruženjima. Opremljen je robotskom rukom sa sedam funkcija za složene podvodne postupke. ROV će biti obnovljen i ponovno testiran u pogonu FET-a u Velikoj Britaniji prije korištenja u operacijama AQUA Exploracion.

  Napisano: Ponedjeljak, 06 Svibanj 2024 13:18 u Blog HR
 • KOIL Energy sklopio podmorski posao vrijedan više milijuna dolara

  Koil Energy, stručnjak za podvodnu opremu sa sjedištem u Houstonu, osigurao je višemilijunski ugovor za podvodni sustav kontrole sigurnosti od velike međunarodne energetske tvrtke. Ugovor uključuje dizajn, nabavu, proizvodnju, instalaciju i testiranje KOIL-ovih tehnoloških rješenja. Inženjering i nabava započet će 2024., nakon čega će uslijediti proizvodnja u Houstonu 2025.

  Napisano: Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 14:43 u Blog HR
 • Bourbon naručio Exail Tech da pojednostavi usluge podmorske flote za energiju na moru

  Tvrtka Exail sa sjedištem u Velikoj Britaniji sklopila je ugovor s francuskim pružateljem pomorskih usluga Bourbonom za isporuku jedinica Octans Attitude and Heading Reference System (AHRS) za integraciju u svoju flotu. Octans AHRS povećat će učinkovitost Bourbonskih brodova u zadacima postavljanja, održavanja i popravaka u industriji nafte i plina te pučinskom vjetru. Jedinice će biti instalirane na nekoliko višenamjenskih potpornih plovila Bourbon Evolution serije 800, pružajući mjerenja nagiba, nagiba i uzdizanja.

  Napisano: Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 14:42 u Blog HR
 • Vallourec osvaja ExxonMobilov Whiptail nalog za offshore Gvajanu

  Francuska tvrtka Vallourec osigurala je narudžbu od ExxonMobila za isporuku cjevovoda za razvoj Whiptaila u moru Gvajane. Ovo je četvrta velika narudžba u okviru dugoročnog sporazuma potpisanog 2021. Whiptail narudžba jača strateški odnos dobavljača Valloureca s ExxonMobil Guyana. Projekt se nalazi u bloku Stabroek, strateškom bazenu koji pokriva područje od 26.800 četvornih kilometara izvan kontinentalnog pojasa Gvajane.

  Napisano: Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 14:40 u Blog HR
 • Sapura Energy Hooks Ugovor o podmorskim uslugama s Thai Oil Majorom iz Malezije

  Sapura Energy sa sjedištem u Maleziji dobila je petogodišnji ugovor za pružanje podmorskih usluga malezijskoj podružnici tajlandske naftne kompanije PTTEP. Ugovor, koji je na snazi od 21. veljače 2024., uključuje pomoćna plovila za ronjenje, sustave za ronjenje u zraku i zasićenju, vozila na daljinsko upravljanje (ROV) i druge povezane podmorske usluge. Sapurin djelokrug rada uključuje inspekciju podmorja, restauraciju, održavanje, napuštanje, intervenciju i stavljanje izvan pogona. Investicijski portfelj PTTEP-a u Maleziji uključuje faze istraživanja, razvoja i proizvodnje.

  Napisano: Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 14:39 u Blog HR
 • Arctia će mapirati pučinsko vjetrovito područje u Norveškoj

  Finska podružnica Arctia Meritaito dobila je ugovor od Norveške kartografske agencije za provođenje hidrografskih istraživanja morskog dna u Sørvest F, potencijalnom pučinskom području vjetra u Sjevernom moru. Istraživanje će se provesti korištenjem višezračnih ehosonda i profila morskog dna jer norveška vlada ima za cilj povećati pristup obnovljivoj energiji.

  Napisano: Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 13:20 u Blog HR
 • ABL dobiva posao Neptun Deep za OMV Petrom u Crnom moru

  OMV Petrom imenovao je ABL za pružanje usluga Marine Warranty Survey (MWS) za projekt plinskog polja Neptun Deep u rumunjskom Crnom moru.
  • Operacije ABL-a u Londonu pregledat će, istražiti i odobriti sve operacije povezane s transportom i ugradnjom kritične imovine projekta.
  • Opseg radova uključuje T&I plitkovodnih platformi, podmorske instalacije i 160 km podmorskih cjevovoda.
  • Projekt Neptun Deep je najveći rumunjski projekt prirodnog plina u Crnom moru i očekuje se da će biti pokrenut 2027. godine.
  • ABL-ovo upravljanje projektom bit će centralizirano u Londonu, s lokalnom poslovnom jedinicom za Crno more odgovornom za operacije i upravljanje lokacijom.
  • ABL-ov globalni tim podržavat će globalni opskrbni lanac projekta, uključujući indonezijsko poslovanje.
  • OMV Petrom i Romgaz u lipnju 2023. odobrili su razvojne planove za komercijalna plinska polja Domino i Pelican South u bloku Neptun Deep.

  Napisano: Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 13:18 u Blog HR
 • Prysmian imenovao novog izvršnog direktora

  Talijanski proizvođač kabela i pružatelj usluga instalacije Prysmian imenovao je Massima Battainija za svog novog izvršnog direktora i generalnog direktora. Imenovanje označava implementaciju nove organizacijske strukture koja se sastoji od četiri poslovne jedinice i devet zemljopisnih područja. Nova struktura osmišljena je za podršku Prysmianovim strateškim inicijativama i stvaranju vrijednosti, pokrivajući ključne tržišne trendove povezane s energetskom tranzicijom i digitalnom transformacijom. Battaini je zahvalio dioničarima na povjerenju i obećao da će podržati ambicije i izazove tvrtke kao tržišnog lidera.

  Napisano: Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 13:16 u Blog HR
 • Nexans i Equinor Cement partnerstvo s novim ugovorom

  Francuski proizvođač podmorskih energetskih kabela Nexans i energetska tvrtka Equinor potpisali su četverogodišnji ugovor o hitnim slučajevima i pripravnosti koji pokriva oko 3000 kilometara kabela. Ugovor uključuje usluge popravka po principu "ključ u ruke" za različite kabelske sustave, pri čemu Equinor upravlja ugovorom u ime članova skupine za popravak cjevovoda i intervencije pod morem. Nergisen će pružiti stručnost u izvođenju složenih popravaka i održavanju podmorskih kabelskih sustava.

  Napisano: Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 13:14 u Blog HR
 • Aplikacija Miros Cloud Home dobiva slojeve vremenske prognoze

  Miros, stručnjak za globalne uvide u oceane, integrirao je sloj vremenske prognoze u rješenje Miros Cloud Home svog pomorskog odjela. Nova verzija rješenja koristi uvjete vremenske prognoze tvrtke Windy zajedno s trenutnim mjerenjima valova, struje i vremena kako bi pomorskim stručnjacima dala sveobuhvatan pregled trenutnih i budućih vremenskih uvjeta. Platforma nudi 17 interaktivnih slojeva karte koji korisnicima omogućuju vizualizaciju čimbenika poput vjetra, valova i oceanskih struja te pristup kratkoročnim ili dugoročnim prognozama budućih uvjeta do 10 dana. Ova integracija pomorskim stručnjacima omogućuje donošenje informiranih odluka, optimizaciju pomorskih aktivnosti, poboljšanje sigurnosti i povećanje učinkovitosti projekta.

  Napisano: Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 15:10 u Blog HR