Blog HR

Adriadiesel d.d. između svega ostaloga u proizvodnom programu nudi i izradu vinčeva za izvlačenje drva, komplet od bravarskih radova, strojne obrade i same montaže te testiranja završnoga proizvoda.

Prijelaz s ugljena na nuklearnu (C2N) mogao bi pomoći u povećanju nuklearnog kapaciteta SAD-a iznad 350 GWe, pokazalo je izvješće. Trenutna američka nuklearna flota ima ukupni kapacitet od 95 GWe. 80% potencijalnih lokacija prikladno je za smještaj naprednih nuklearnih elektrana različitih veličina i tipova, ovisno o veličini lokacije koja se naknadno oprema. Vlasnici elektrana na ugljen i njihove zajednice imaju ekonomski potencijal u prijelazu na C2N, prema novom izvješću. Korištenje postojećeg zemljišta, mrežnih priključaka, uredskih zgrada, električne opreme i civilne infrastrukture također može uštedjeti milijune dolara na početnim troškovima. Izvješće je prošlo neovisnu recenziju stručnjaka za sistemsko inženjerstvo i regionalno ekonomsko modeliranje.

Dok zemlje traže alternativnu energiju, interes ljudi za nuklearnu energiju raste. Od katastrofe u Fukushimi u Japanu, zabrinutost za njegovu sigurnost raste. Ruska invazija na Ukrajinu izvršit će pritisak na opskrbu energijom, a Europa se nada da će okončati svoju ovisnost o ruskoj nafti i prirodnom plinu. Neki stručnjaci smatraju da nuklearnu energiju ne treba promatrati kao izbor, ali drugi smatraju da ona ipak mora biti dio svjetske energetske "košarice". Nuklearna energija više nije tabu tema. Roditeljska skupina za lobiranje rekla je da je ovo jedan od najboljih izbora na svijetu za izbjegavanje klimatskih promjena jer ne emitira izravno ugljični dioksid. Neke zemlje, uključujući Kinu, Indiju i Poljsku, izrazile su želju za razvojem nuklearne infrastrukture.

Terra-Gen je rekao da je završio drugu fazu financiranja svog solarnog skladišta Edwards Sanborn u okrugu Kern u Kaliforniji. Projektna faza uključuje solarni kapacitet od 410 MWac (358 MWac na interkonekcijskoj točki) i 1786 MWh baterijskog skladišta. Tvrtka je rekla da ide naprijed s budućim fazama za koje se očekuje da će uključivati više od 2000 megavata inkrementalne solarne i pohrane energije.

Stranica 1 od 77