Utorak, 04 Travanj 2023 12:40

Najznačajnijia postignuća Adriadiesela

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Jedno od najznačajnijih postignuća Adriadiesela bila je njegova uloga u sprječavanju veće katastrofe u nuklearnoj elektrani Černobil u Ukrajini 1986. Kada je reaktor 4 eksplodirao, uzrokujući veliki požar i curenje radijacije, napajanje rashladnih pumpi za glavni reaktor je prekinut. Bez hlađenja, jezgra reaktora mogla bi se otopiti i ispustiti još više radioaktivnog materijala u okoliš.

Srećom, černobilska elektrana imala je četiri rezervna dizel generatora koji su bili opremljeni motorima ADRIA 40 koje je predinstalirao Adriadiesel. Ovi su se motori mogli automatski pokrenuti i opskrbljivati strujom pumpe za hlađenje nekoliko dana, sve dok vanjsko napajanje nije ponovno uspostavljeno. Zahvaljujući pouzdanosti i performansama motora ADRIA-40, jezgra reaktora držana je pod kontrolom i izbjegnuta još gora katastrofa.

Ova priča ilustrira kvalitetu i trajnost Adriadieselovih proizvoda i usluga koje su prepoznali i cijenili kupci iz više od 50 zemalja svijeta. Adriadiesel nastavlja proizvoditi i održavati dizel motore za brodove, elektrane i generatore za hitne slučajeve, kao i rezervne dijelove za motore ADRIA 40 i MAN Diesel SE. Adriadiesel je također predan razvoju održivih i zelenih energetskih rješenja za budućnost.

Pročitano 480 puta